Kategorier
Nyheder fra HLM

Fra trainee til KLT’er.

Fra trainee til kort- & landmålingstekniker

Vi har i HLM Landmåling for nyligt sagt velkommen (igen) til vores tidligere trainees, Mathias, Mia og Morten, som vi har fastansat som kort- og landmålingsteknikere. De har alle tre afsluttet deres studie på hhv. VIA og KEA og deres trainee-forløb i HLM, og vi er så glade for at have dem med på holdet som fuldbyrdede HLM’ere.

Mød Mathias, Mia og Morten

Her kan du møde vores nye (drea)M-team; Mathias, Mia og Morten, og få et indblik i, hvordan overgangen fra studierne til livet som kort- og landmålingstekniker i HLM er.

 

Trainee hos HLM Landmåling

MATHIAS

Kort- og landmålingstekniker, HLM i Aarhus.

”At være trainee i HLM, har været en kæmpe mulighed for at komme bedst muligt fra start efter endt uddannelse. Hele forløbet har været meget ”trygt” og med traineeforløbet kommer man ind i virksomheden på fuldstændig samme vilkår som alle de fuldtidsansatte medarbejdere.

Jeg blev hurtigt introduceret til folk udenfor ”min afdeling” i Aarhus, hvilket gjorde at jeg lynhurtigt følte, at jeg var en del af HLM, selvom jeg ”kun” var trainee.

Nu hvor jeg har været så heldig at få en fuldtidsstilling, har jeg grundet mit traineeforløb, kunne springe mange af de traditionelle opstartsfaser over, såsom oplæring i it-systemer, oplæring i instrumenter og hvad der ellers følger med, når man er ny.

Fremtiden i HLM

I fremtiden glæder jeg mig til at beskæftige mig med alsidige arbejdsopgaver, og være med i diverse processer fra start til slut.

Især fotogrammetri finder jeg meget interessant, og med det dybe kendskab jeg fik til netop denne del af landmålingen på studiet, håber jeg på, at jeg i HLM, i fremtiden kan være med til at varetage og få implementeret disse opgaver i højere grad.

Jeg ved, at HLM giver én lov til at håndtere forskellige facetter af dagligdagens mange arbejdsopgaver, i modsætning til andre virksomheder i branchen, hvilket er en stor motivationsfaktor i mit daglige virke som KLT’er,” fortæller Mathias.

 

MORTEN

For Morten i Taastrup har trainee-forløbet også været givende ift. at afprøve forskellige facetter af faget.

”Det jeg synes har været godt ved trainee-forløbet, er at det har givet mig mulighed for at få afprøvet en masse ting.

Forstået på den måde, at det ”almindelige” praktikforløb i uddannelsen er så kort, at man ikke rigtigt når at komme i dybden med tingene.

En del af holdet

Det er derudover fedt at være en del af en virksomhed, hvor der er højt til loftet, og man altid føler, at man er en del af virksomheden og ikke ”bare en ansat”.

Men mest af alt synes jeg det gode er, at trainee-forløbet har været med til at skabe en glidende overgang, mellem studiet og det virkelige liv,” fortæller Morten.

MIA

Også for Mia, har muligheden betydet en del for læring af de praktiske færdigheder i faget.

”Det er en fantastisk mulighed, man har som trainee hos HLM. Jeg fik øvet den praktiske del meget mere her end på skolen.

Der var adgang til en masse guidning og praktisk viden. Jeg fik desuden nogle rigtig søde og gode mentorer omkring mig, og der var en kæmpe opbakning.

Jeg har udviklet mig enormt på det personlige samt det faglige plan, og det gør jeg fortsat, nu hvor jeg er fastansat!

En del af HLMs familie

Man føler sig enormt velkommen og bliver tilbudt al den hjælp, man har brug for.

Der er desuden altid plads til at spørge om hjælp og sparring. Jeg er taknemlig for, at jeg fik muligheden for at være en del af HLMs familie,” afslutter Mia.

 

Vil du læse mere om vores trainee-forløb?

Læs med her, og ræk endelig ud, hvis du har spørgsmål.